AANMELDEN / INSCHRIJVEN

Broers en zussen konden van 6 tot 17 januari 2020 al inschrijven, samen met kinderen van schoolpersoneel. Alle andere kinderen moesten in eerste instantie aanmelden tussen 2 en 31 maart 2020.

Door de Coronamaatregelen (COVID-19) zijn de data van de aanmeldings- en inschrijvingsprocedure voor het schooljaar 2020-2021 aangepast. De aanmeldingsperiode voor het kleuter- en lager onderwijs wordt verlengd tot 20 mei 2020 (16 uur). Wachten tot 20 mei is echter niet nodig, meld aan zodra u kan.

Dit is de nieuwe tijdslijn:

• 2 maart tot 20 mei (16 u.): aanmelden via inschrijveninbrussel.be
  • Eind mei: lees in de e-mail of brief in welke school uw kind kan inschrijven
  • 2 juni (8 u.) tot 22 juni (12 u.): schrijf uw kind in
  • vanaf 25 juni: vrije inschrijvingen, waar nog plaats is

Opgelet: Schrijf ook alle kinderen in, geboren in 2018. Ook als ze pas starten in september 2021.

TAALTESTEN

Het Huis van het Nederlands neemt momenteel enkel digitale taaltesten af. Taaltesten ter plaatse herstarten op een later moment. U kan contact opnemen via de website www.huisnederlandsbrussel.be.

HULP NODIG?

• Voor vragen over de inschrijvingsprocedure of over het Lokaal Overleg Platform contacteert u het LOP Brussel Basisonderwijs via: lop.brussel@vlaanderen.Be of via telefoon: 02 553 30 20.
  • Indien u hulp nodig heeft bij het aanmelden bieden organisaties op dit moment telefonisch of via e-mail ondersteuning. Wegens de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn zij momenteel gesloten voor publiek. U kan zich wenden tot de Openbare bibliotheek Ukkel (enkel telefonisch of via Skype: 02 331 28 24) of tot Muntpunt.be (elke dinsdag en donderdag tussen 14 en 16u bereikbaar op het telefoonnummer 02 278 11 11). Op woensdag 20 mei tussen 14 en 16u00 is er een laatste bijkomend moment vastgelegd waarop u deze organisatie kan bereiken voor hulp bij het aanmelden.
NL